L’associació

 

dragon-1Per un comerç de proximitat, actiu i sostenible”

 EL NOSTRE DECÀLEG COMERCIAL
 

Comerç corporatiu. Que actua des de la singularitat de cada comerç però destacant els valors positius de tot el conjunt, fent del respecte i la cohesió entre nosaltres un dels trets més preuats davant dels nostres clients.

Comerç vertebrador. de la quotidianitat dels nostres carrers, tot participant de les iniciatives de caire social i cultural del barri i impulsant-ne de noves, amb l’objectiu de preservar el seu caràcter i calidesa, i a la vegada incrementar el nivell d’inclusió de tots els veïns.

Comerç de proximitat. És un valor exclusiu del comerç de barri, que volem potenciar per facilitar la compra quotidiana als nostres clients, adaptar la nostra oferta a les seves necessitats concretes i oferir-los una atenció més personalitzada.

Comerç solidari amb els problemes que afecten de forma conjunta o individual a les persones del nostre entorn, especialment als sectors socials més desafavorits com són les persones grans, amb problemes de mobilitat, amb escassos recursos econòmics, aturats, etc. tot introduint en els nostres comerços un tracte especial per a tots ells.

Comerç integrador de totes aquelles persones que arriben al nostre país amb intenció d’arrelar-se als nostres costums tot evitant, a base de respecte, les actituds xenòfobes, que són la llavor de la intolerància i els enfrontaments entre veïns de diferents cultures.

Comerç sostenible gràcies a la proximitat amb els nostres clients, que evita el desplaçament de vehicles per a les compres diàries, amb l’estalvi de temps, energia i pol·lució que això suposa. A més, volem participar de forma activa amb els programes que ajudin a la preservació del nostre entorn, com són el reciclatge, la gestió conscient dels recursos, l’estalvi energètic, etc.

Comerç cívic, implicat en les obres de millora i conservació del barri i del seu mobiliari, tot reclamant-ne quan sigui necessari, denunciant actituds incíviques i recolzant les associacions de veïns i entitats socials en les seves reivindicacions a l’administració pública.

Comerç modern i actualitzat, que no renuncia a les seves arrels tradicionals però alhora és capaç d’incorporar les noves tendències per potenciar la competitivitat i fer més atractives les compres en els nostres establiments.

Comerç amic. Volem que la dicotomia “client i amic” prengui veritable significat per tal de donar a entendre als nostres clients que no només ens mouen interessos econòmics sinó que també ens preocupen les seves necessitats reals, i per aquesta raó posem la nostra experiència al seu servei amb l’objectiu d’orientar-los cap a una compra satisfactòria.

Comerç amb esperit de servei. Aquest és el nostre principal valor perquè resumeix tots els anteriors i ens distingeix del comerç impersonal de les grans superfícies. Constitueix un valor afegit que no té preu i que volem posar a disposició de tots els nostres clients.

Sanllehy Comerç